06 September 2010

manusia plastic

Situations always make me down. situation selalu kasi aku stuck . betul. aku setuju . sebab bukan semua orang boleh handle semua benda dalam keadaan yang sangat chill . Lari dari masalah cilaka . Takut untuk bersuara. Stage fright. Takut dengan kebenaran.Takut ditinggalkan.Takut kena reject misalnya.Takut pada perubahan yang memakan segala jenis bentuk virtual atau ilusi diri kau .

Kau kapel dengan seorang mamat ini. Dia baik . Dia janji cinta kau forever.Tapi satu hari. Kau mahu terus terang. Kau dah pernah menjalang dengan jantan lain - ini contoh . Kalau kau straight forward, kau direct ditinggalkan. Kalau kau tak cakap, kau dihantui perasaan bersalah yang sangat mendalam sampai kau mati. Kau choose kau mahu yang mana. Sial kan pilihan yang ada? Sebab tu aku kata. Choices itu kadang kadang sialan.Kau dying secara illusionally.

life isnt great as you think. Habis takkan kau mahu bunuh diri ? Bagi aku. So then, always faking a smile. Always pretending that nothing ever happen. Being a freako. Being a weirdo.Scream yourself with the music.Making your fren smile.Faking a smile. Pretend that ur damn happy. Because bukan kau seorang yang sedang pretending sekarang ni. There are lots more than you think.Lots more.Trust me, bitch, there are lots.

hidup dengan pura-pura .

No comments: