05 September 2010

palat di hari hari


shit . kadangkadang kita fikir . kadangkala kita dibawah dan kadangkala kita di atas . bila kita berada dibawah, baru kita sedar betapa susahnya kita nak naik atas balik . bila berada di atas plak, kita sikit pon xtengok bawah . hidup ni, bukan senang dan bukan susah . kita ja yang kena pandai handle .

Hati yg terluka umpama besi bengkok walau diketuk susah kembali bentuk asalnya.

kita okay okay saja.tak pernah ada problem. senyum hari hari. berlagak happy-go-lucky . tapi dalam hati? ranap . hancur . sedih . seksa . thats full of shit . biar orang tengok kita happyhappy biasa. buat apa nak bagitau apa yang kita rasa . sedangkan masalah itu atas tanggungjawab kita . Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.

Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup . itu biasa . semua ini hanya untuk mematangkan kita . aku salute pada orang orang yang terus berjalan ke depan tanpa belok ke kiri atau kanan walaupun hidup penuh bangsat . salute . betulbetul batu lah kau ni .

" asal aku kaku macam bangang sangat nih . tension plak aku . sial lah . "

"kau dah kenape ? "

"aku under fucked up dengan diri dia sendiri sebenarnya. entah tidak tahu kenapa . ape je yang aku cari, sume failed ."

" kau relex je... pasti akan datang hari yg besh buat kau . hidup tak boleh berpandukan perasaan hati yg sometimes boleh menjahanamkan diri sendiri. perkara utama harus kau fikirkan ialah menerima sesuatu or membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan . "

" yeahh.. "

* see ? bukan senang and bukan susah . kita just perlu bersabar . Tuhan hanya nak menguji .


No comments: