28 October 2010

bila nak update ? MALAS .



malas nk update blog , lagi2 bile dah kat mesir . takde cte best , mahupon cte menarik . sumenye dull . BOSAN . rase nk balik msia ag .waiting for availble tme. tak saba nk holiday. tak tau jadi ke tak pulak. heeh macm2.



---------------------------tido-------------------------------





24 October 2010

QuotesKiss




It’s hard to accept, but you can’t change the past. You can’t go back and manipulate things to the way you wanted them to happen. Because life would be meaningless and boring and just not worth living. But you can change the future and that’s a beautiful thing about life. Yes, you will make mistakes. And yes, you will have bad days – but as long as you let the past go, you’ll have such a gorgeous and bright future ahead of you. Knowing that things were meant to happen. Knowing that each day you will learn something so that you keep growing to be a better person. Life is like a rope, twined in all its complexities and yet weaved into one marvelous stream that you have the chance you use something amazing from. So grab hold of it.




19 October 2010

18 October 2010

he is my perfect nightmare



sometimes we fight, sometimes i cry, why don't i just tell him goodbye.
sometimes i should, but sometimes i don't, build up the strength to say that it's wrong.
sometimes i hate, sometimes i love, sometimes i hurt, sometimes i don't.
sometimes i wait for him to change. but it's okay, i've disguised the pain.
and i don't ever wanna leave him alone.
They say i'm brainwashed but i'm in love with this man..

Keep telling myself that it's not worth it, I already know I don't deserve it.
But if it's from you I don't mind hurting, This is my perfect nightmare .



..TAPI..





dikatanya ..

aku cinta
aku rasa
aku suria
aku purnama.

dibisiknya..

aku segala
aku luar biasa
aku ditunggu dia
aku jawapan pencipta.

dikata pada aku di bisiknya ..

aku mimpi dia
aku bayang dia
yang sudah ada
sekian lama.

tapi ..
malangnya ..
disambungnya ..

aku ada tapi.




tentang menjadi seseorang yang dikatakan sang sempurna; namun dinafikan kerana sebuah 'tapi' yang tak terjelas apa. sbg contoh: "aku mahu kau, tapi..." atau "kita lengkap, tapi..."

soalan aku: bila sudah cukup, tetapi ada tapi, kenapa perlu dipanggil cukup? *senyum* setuju?





oh abang penjara . ar duii !

Ok aku jumpe mamat ni cover lagu awie - di penjara janji kt youtube. HAHA!!



So, mari kita lihat comment yang diterima, HAHA.. lawak gila babi!! HAHAHAHA!!

1) parctice sket lagi ok la..jogging..kurangkn isap rokok,kumpul duet beli baju..baru ok..ha3
2) yakin boleh bro.. 5 bintang..
3) terbaik la bro, nt aku tolong dapat kan sponsor dari strepsil untuk ko, layanz..
4) jiran2 x marah ke jerit kuat2...
5) perhhh...superb!!!! kalo awie tgok mesti dia letak jawatan..
6) bro ni paling power.
7) bro xde rse nk mati kew???nk terberak kew lps ko nyanyi???
8) adoiii mabuk kew ????
9) pakai baju...tutupi aurat...
10) Lu kalau tak sampai tarik lu jangan nyanyi bai lu nyanyi lagu2 boboi ke sesuai la kot.tak pun lagu beritney spear
11) aStagHa laWwa kO neY,,
12) dah macam beruk dah aku tgk..hang dah la x pakai baju..mula2 hang nyayi ok..pastu dah macam beruk kena belacan..hang ni rosak kan lg awie la..picthing hang teruk..aku ckp skit kau marah!!beruk2..lain kali pakai baju hang tau?..menjerit macam beruk hilang bini..hampeh!!

starting macam ok, lastly mcm nak meletup lappy aku. Hahahahahahhah!!! dah senak perut aku baca comment org, sian braderr ni. haddoi.. Hahahahahahaha!!

13 October 2010

fucking letters to you


aku benci bile aku terus terang kau xcaya, aku jaga evryting kau xnmpak, aku buat segala2 untuk kau, kau stil cakap aku tak sayang kau? apa jadah? aku buat mistake cani kau ckp ape ntah lg org bwat mnde2 lebeh2 ko layan kan je laa.. the truth is aku tak tahu ape aku bwat skang!! kepala aku dah mereng sebab kau!!! aku dah gilaaa sebab kau!!!! ade ke pompuan nak tunggu kau, tmbah2 pmpuan cm aku tgah on demend ni tunggu, takde kan? AKUUUUUUU JEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SEBAB AKU SAYANG KAU LAAA SIALL!!!!!!!!!!!! FAHAMMMMM LAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! aku dah ckp aku tak nak laki lain, nape kau stil nak tnyeee???? ape lagi ko nak aku buktikannn haaa? terjun klcc untuk kau? bwat tatoo nama kau kat dahi aku?? ape lagi kau nakkkk haaa???? tak cukup ke ape aku tunjuk selama ni????? ko nak suruh aku berkurung dalam bilik je? kau nak aku mereput dalam bilik je ye? kau nak aku jadi lagi gila kan? apa aku bwat sume salahh!!!! ko pandang semua salah, ko tak nak even faham aku sikit pn, or ko memang xfaham aku... yes aku emosi, kelemahan besar aku, aku stress aku ikut hati, doesnt mean aku tak ingat kau.. and aku sangat naive, aku tak suka rude dengan org yg xbwat salah ngn aku.. please laaaa, pasal2 past kau aku yang kene.. tak fair tau tak!!!! aku yang rasa semua skang! aku seriusly try bwat selagi bole, sebab aku sayang gile kat kau.. aku tak tahu la if ade org cucuk2 ko xsuka ko ngn aku nak kenen kan kau dgn pmpuan lagi elok ke.. aku tak layak kot nak rasa happy, sebab ade je bende2 celaka jadi kat aku.. pasni ape jadi pn jadi la, aku berserah je laa.. sebab aku nak puaskan ati kau memang susah.. aku nak honest salah, salah aku.. aku being nice salah, salah aku melayan.. aku busy, aku salah ckp xnak ckp ngan kau.. aku rase elok aku declare diri aku ni gila.. sebab aku salah semua, tak kene kat mata kau.. g la cari pmpuan yang puja2 kau, sbb aku ske guys yang mencabar so u cud own my respect, not worship u..

my disease




I think i have problems but i denying it in a contant phase.

I let evryone to think im awkward weird antisocial being and even scared my loved ones with my antics.
I dun noe wats happening to me, dis crazy mood swings takes its toll on me.
Sometimes i do tink i need some medication to calm me down.
I do need help, but i dun have someone to share it with, only to hear them say. "Ayu, keep urself together" Its easy for them to say, they dont have to struggle with it evry day. I just need someone to realise dat i need help.
Yes, I need help.




Random Facts

  • gelak kuat kuat . dah cover,, tapi tak leh .
  • suka gila mcflurry & cadburry . kalau merajuk, dapat dua benda neh, kompem cair ;p
  • bila balik dari manamana, salin baju. baju biar berselerak camtu je . malas malas malas nak kemas. huduh kan . hek3.
  • bangun tidur, terus tengok henpon . bukan tengok mesej ade ke tak, tapi tengok jam . pastu tido balik . motif ?
  • rasa lagu jiwang itu geli . tapi bila frust, lagu jiwang pengubat segalanya . suka lagu neh! Sendu Dihatimu, Rindu Dijiwaku . haha .
  • suka gigit ais . bila dengar ketul ais tuh pecah , ase puas . heh .
  • time kat rumah sewa, bawak masuk handphone dalam shower, buka lagu kuatkuat, nyanyi . kat uma sendiri taleh, sebab my mom da buka radio dia sendiri, Sinar.fm -_-"
  • saya sangat cuai oke . yang mana kenal saya, tawu perangai saya macam mana .
  • sendawa kuat .
  • makan selalu comot, and berterabur .
  • sangat teringin nak pergi Genting .
  • g kelas sharp time! kol8 kelas, kol8 bangun tido.
  • ade sowang musuh ketat, HUDA .
  • sangatsangat degil . perrff

07 October 2010

rare



ignore 600 fren request yg ta dikenali..semakkk...!~

hnye yg tertentu saje suda d apprve...:)



awat dok rasa diri tu laku teruk tataw . aku kenai la hang, hang dak poli aku . hang buat setai dalam fb ja . awat kat luaq hg xhot lagu ni . eh hot ka ?


bukan apa.. aku dok tengok hang buat status lagu neh 2 3 kali dah . macam pelaq weh . orang lain pun aku rasa ada, tapi tadak la dok bagitau orang yang " AKU LAKU TERUK" haha .

jangan dok buat hot stuff sangat . ramai lagi cun seksi hot market pada hang. depa xdak show ff pun . awat hang over sangat tataw. setai laku.......................kawan sampai 4k . hang add aku, padahal aram aku xkenai hg. add ja la kan, buat ramai dalam fren list hang .


aku tak suka orang dok buat teruk dalam fb, aku remove teroih .

lu kurang ajar, gua tolong ajar

pheww..

mengeluh aku dengan manusia sekarang . kau rasa kau sorang ke hidup dalam dunia ni .
sedar la sikit, kau susah nanti, kitorang jugak yang akan tolong kau . kau jangan nak act over sangat la .

kau jangan nak buat kurang ajar . kau respek aku, aku respek kau . aku tanak ada masalah dengan sapasapa. aku takde masalah nan kau, kau jangan buat masalah dengan aku .

Apa yang kau tengah cuba buktikan wahai manusia?

camna agaknye nak ajar kau bagi kau respek each other ? aku rase xperlu ajar kot . mak bapak kau pun dah hantar kau g sekolah . ke, kau lari gunting pagar belakang sekolah ?

tengok muka kau pun aku dah menyampah . kau rasa kau hebat ? cun ? kaya ? hek eleh .

p/s : apa salahnya kita friend je . bersalaman . smile . senang kan. kau je buat susah. otak letak kat tapak kaki kot .

03 October 2010

saya punya sekeping hati


Saya belum boleh belajar terima kawan perempuan awak.
Saya manusia , bukan robot takda hati .
Saya perempuan , dia perempuan .
Saya ada ego , dia ada cerita lama .
Saya perlu masa , awak perlu terima .
Saya taksuka , awak perlu paham .
Saya ada hati , awak perlu jaga .
Saya sayang awak ini bukan lagi cerita dongeng .
Saya hormat keputusan awak , awak hormat keputusan saya .
Saya percaya awak , awak percaya saya.
Saya ada awak , awak ada saya.

fair kan?


missing

these past few days were hard. tak tau apa yg hard actually. but seriously rasa cam hard. i just felt that there's something missing inside of me, cm ada satu emptiness yg aku xtau nk fill dgn apa.

ok aku tau sbnrnye. aku nk fill benda tu ngn bf aku, but ntahla. he's there and im here. he's studying and im working .

i guess i just missing him too much, more than usual, more than i expect me to be. maybe because of the stress, pressure, because of the new environment, a lot of stories to tell but dont knw where to begin when we had the chance, benda tu sume buat aku makin nak dia ada kt sini.

we used to have atleast 1 hour punye conversation stp mlm, but dah lama tak buat sume tu. its not his fault, its my fault. not that i dont want to, but i dont have the energy to do that right now. work is not hard, takde penat mana pn, but bila dah jauh, kena drive ulang alik, dlm astro pn jalan ulang alik, sume benda tu jadi penat.

i want him, i want him here, i need him here. byk benda nk cite, byk benda nk buat same2. i want to hold him and just stare at him, talking bout my days and works and people. and his days gak. there are alot of things to tell to each other but ntahla.

haih, i miss my bf :(
so that we can be together always. haha gile nk melekat je all the time :p so? lantakla. yes, im that type of girl. jenis yg nk melekat. i dont think thats wrong sbb if kite nk hidup ngn org tu, apa salahnya melekat je kn? still ada life gak, still ada kwn gak. yg penting, ada each other :)


i want him. pls balik :(

welcome to this journey called life

Apa yang aku persoal kan sekarang adalah kenapa aku boleh terjerumus dalam masalah konflik sekarang ni,macam kelakar pon ada.
Ya ya kita tak ada hak persoal kan Tuhan.Tapi aku manusia biasa,mesti mempunyai perasaan memberontak dan marah pada mulanya.Tapi sekarang tidak lagi .

Ada dua pilihan dalam hidup ni iaitu dapat apa yang kita nak,dan takdapat apa yang kita nak.we have no choice dan perlu menerima salah satu keputusan .
Ini semua perjalanan hidup,jika takda rasa sakit dan payah mungkin kita akan mula lupa diri dan terus leka dengan nikmat yang semua nya palsu semata-mata ni.
We must acknowledge life is difficult.Tak ada benda yang senang untuk menjadi senang dikemudian hari.

Kadang-kadang aku cuba nak rewind masa yang dah lalu.
Cuba kalau aku tak jumpa or jadi anti-social macam dulu,mesti benda ni takjadi kan?Cuba kalau tak spend time dengan awak haritu.Mesti cerita ni takjadi.Bagi orang lain mungkin normal bila diri dijadikan macam patung pasar malam yang harga rm5.50 ,bila dah bosan buang beli baru.Ala macam orang-orang "urban" kata inilah dinamakan scandal.Tapi aku tak.
1,2,3 go . . . :P

Tapi ni semua kehendak yang DiAtas.
Dia yang mengatur semua ni.Mungkin ini dikatakan persinggahan hidup.Kalau life aku flat je takda sakit or sedih bosan jugak ye dak?Mungkin Dia nak aku rasa pahit-masam hidup ni.ok sekarang aku rasa masam campur payau sikit.
Macam movie lah orang kata ,kalau takda action or konflik dalam filem tu takda siapa nak tengok filem tu kan?

p/s : heh dah bosan aah entri asyik nak gloomy je lately kan.ok lepas ni aku cerita pasal masak-masak pulak ye nok ? hihi








15 things

1) Saya suka bilik saya . sebab tak ada ramai orang .
2) Saya suka teddy bear . nak kumpul banyak3!
3) Saya sanggup jalan jauh, walau dalam hujan lebat, even sakit semata mata nak jumpa awak sayang . sebab saya suka sangat dapat jumpa awak .
4) Saya tak suka manusia kerek .
5) Saya takut darahhh!!
6) Saya suka kalau awak buat saya gelak takhenti-henti sampai menangis.
7) Saya suka nasi goreng paprik telur dadar dan air horlick .
8) Saya taksuka barang yang bole show off brand.Kau ingat kau kaya sangat ke?
9) Saya tak makan sayur .
10) Saya suka tengok perempuan cantik dan comel .
11) Saya suka simpan barang . tak kisah lah apa je . asal kan benda tu ada kenangan
12) Saya suka awak awak awak wahai alex turner, synyster gates & robert pattinson .
aww...
13)Saya benci ubat ! euuww .
14) Paling taksuka badut . sebab muka macam bodohh ! gila menakutkan.serious paling taksuka weh!
15) Saya sayang budak sorang ni je . die comel sangat bagi saya! PEPPY!

02 October 2010

Get ur own life

Bila marah dia cool
Bertubi-tubi soalan pon still jawab dengan nada rendah.
Senyum je.
Kesian dah cinta sayang resort saya.

Hati tak puas bila datang mahluk ganggu,macam gampang.
Penat dah nak fikir pasal benda yang tak penting atlast hubungan jadi goyang.
Sifat aku berubah drastik.
Dari tak suka marah jadi cepat marah
Dari tak suka moody sekarang asyik moody.
Dari tak ada musuh sekarang aku yang declare benda taknak jadi baik dengan 'someone'.
Dari jenis happy go lucky,now suka masam-masam muka
Dari minah cool jadi minah uncool eh erkk.:P

Serious this is not so me.
Tak best tau jadi macam ni.
But apa boleh buat.
If depan cakap lain belakang lain macam punya pancing.
Tuhan tu nak tunjuk ,benda aku terbaca sendiri.How?
Yang lepas,lepas lah.Get ur own life lah babe.
Tak payah lah beralasan baik dengan aku.Serious tak berminat.



Hurm .
Harap lepas ni tak da drama sebabak lagi.
Penat aa nak debat-debat marah-marah tak tentu pasal.
Yang jadi mangsa siapa?
Haih
Sorry my lover baby .
But saya still tak suka seorang kawan perempuan awak tu .
Ha apa ?

01 October 2010

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna




Love the Way You Lie Lyrics

[Chorus - Rihanna]
just gonna stand there and watch me burn
that’s alright because i like the way it hurts
just gonna stand there and hear me cry
that’s alright because i love the way you lie
i love the way you lie

[Eminem]
i can’t tell you what it really is
i can only tell you what it feels like
and right now it’s a steel knife in my windpipe
i can’t breathe but i still fight while i can fight
as long as the wrong feels right it’s like i’m in flight

high off of love drunk from my hate
it’s like i’m huffin’ paint and i love it the more i suffer, i suffocate
and right before i’m about to drown, she resuscitates me, she fuckin’ hates me
and i love it, wait, where you goin’?

i’m leavin’ you, no you ain’t come back
we’re runnin’ right back, here we go again
so insane, cause when it’s goin’ good its goin’ great
i’m superman with the wind in his back, she’s Lois Lane
but when its bad its awful, i feel so ashamed i snap
whose that dude? i don’t even know his name
i laid hands on her
i never stoop so low again
i guess i don’t know my own strength

[chorus]

[Eminem]
you ever love somebody so much you can barely breathe
when you with em you meet and neither one of you even know what hit em
got that warm fuzzy feeling
yeah them chills used to get em
now you’re getting fuckin’ sick of lookin’ at em
you swore you’d never hit em, never do nothin’ to hurt em
now you’re in each other’s face spewin’ venom in your words when you spit em
you push pull each other’s hair
scratch claw hit em throw em down pin em
so lost in the moments when you’re in em
it’s the face that’s the culprit, controls ya both,
so they say it’s best to go your seperate ways
guess that they don’t know ya
cause today that was yesterday
yesterday is over, it’s a different day

sound like broken records playin’ over
but you promised her next time you’ll show restraint
you don’t get another chance

life is no nintendo game, but you lied again,
now you get to watch her leave out the window
guess that’s why they call it window pane

[Chorus]

[Eminem]
now i know we said things, did things, that we didn’t mean
and we fall back into the same patterns, same routine
but your temper’s just as bad as mine is, you’re the same as me
when it comes to love you’re just as blinded
baby please come back, it wasn’t you, baby it was me
maybe our relationship isn’t as crazy as it seems
maybe that’s what happens when a tornado meets a volcano
all i know is i love you too much to walk away though
come inside, pick up the bags off the sidewalk
don’t you hear sincerity in my voice when i talk?
told you this is my fault, look me in the eyeball
next time i’m pissed ill aim my fist at the drywall
next time there won’t be no next time
i apologize even though i know its lies
i’m tired of the games i just want her back
i know i’m a liar if she ever tries to fuckin’ leave again
i’ma tie her to the bed and set this house on fire