28 November 2010

mata alien



mata gua!

aku bangun tidur dengan beberapa hari mata aku bengkak. kelopak mata pada mata kiri aku nih. amat menyakitkan bila aku sentuh dan jadi merah . dah berapa hari dah, macam tak ok ja. macam lawak pun ada tengok mata aku ni. 1st time jadi
macam ni..wuuu~

apa sebab mata aku jadi macam ni, aku pun tataw. mama aku kata aku ngendap orang. hihihihi....mana ada aku ngedap. pandaipandai ja mama nih (cover cover).



time ni aku ngah gelak. gelak pasepa, aku pun tataw.
tapi sampai tak nampak biji mata dah.


mata macam nak bersin . haha . tapi xbersin weh . memang jadi lagu tu .




pestu aku saja google search nak taw pasepa tibatiba mata aku jadi cam alien.
aku pun taip ;
  • mata bengkak
  • kelopak mata bengkak
  • mata merah
  • kelopak mata merah
  • kenapa mata boleh jadi bengkak


jawapannya setai xda kena mengena. aku bebai !

21 November 2010

kusutrasa


Aku rasa macam da bosan dengan life aku . yeahh, i have bff also bf, fuckingshit friends, complete.
but why aku still bored ?

Ok. actually aku miss my student time. rindu kawan aku yang jauh2. melaka, klang, kl, perff.. jauh dowh korang. now aku kerja. life time kerja memang damn. bukan apa, aku rasa masa tu berlalu dengan cepat . xsempat nak buat apa-apa. tibatiba dah masok esok hari.

Kerja aku ni pun, orang kate just nak cari pengalaman, sambil tunggu nak masuk sambung study. baru aku taw susahnye kerja beb. haha. baru nak merasa. ngeh3.

Aku rasa pun rumah aku ni pun macam hotel dah. balik just untuk tidur. bangun tidur, siap g kerja. balik pun da lewat, then tido. hari-hari benda yang sama jadi. gila skema. time cuti, spent time je kat rumah. nak keluar, tapi malas . malas . malas . sumtime2 je keluar . bukan tak keluar langsung . boleh jadi bengong otak aku.

Eyy, kalau kau macam ni kan, best ke kau rasa? blogger-emoticon.blogspot.com tapi kalau tak kerja, bosan dok uma. nak kaya kena kerja beb.

gambar nak smile je kan.ahh kau. hati ngah senang kan. ;p




19 November 2010

zaman kanakkanak




teringat zaman kanak kanak aku . time tu tade astro lagi . katon paling best time tu Doraemon . and until now pun Doraemon still famous kot . (aku pun tengok lagi sekarang) .
so post aku kali ni nak kembali zaman kanak kanak dulu, mana taw kot kot sama ngan korang . ;)


aku dulu pemadam nak style ja . heh . kumpul banyak . t
api
tak pakai .sa
yang k
ot . pemadam ni kan cantik2 . haha .




benda alah ni.. peberet ! haha . jangan gelak la kan . dah n
ama pun budak2
. bagi pakai baju lawa2, seksi2. best kot . dulu la. sekarang mana layan da patung patung kertas ni.hahha.



Tora, Jojo, Ding Dang. jangan kata ampa xkenai . aku dulu selalu pau duit mak aku. tapi aku xcakap nak beli benda neh . kompem2 dia xbagi . dal
am neh ada
mainan n kopok kot xsalah aku .




ingat tak lagi mainan neh ? aku lupa nama dia . lani tadak da bend
a neh . aku xpenah nampak dah budakbudak lani main natang neh . yang aku ingat, ayat dia " cuba pilih satu " pastu...camna ntah. aku pun lupa dah .





dulu kalau bab-bab kotak pensel ni memang jadi tayangan umum . kotak pensel pelekat sticker kalau boleh penuh 1 pencil box.
hahaha . gambar ni bukan pencil box aku. pencil box aku dua tingkat beb. style abes time tu.. hek3




ni jala yang dapat aku share2 ngan ampa . ada lagi aku nak ceta pasal doraemonn..usop sontorian..ALONG..aku ingat lagi siti sifir tu..aku slalu kena compare ngn dia sebab dia boleh hafal sifir aku x..bengang je aku . siti sifir yang aku ingat dea pakai spek mata pelik2, bentuk bintang la, apa la.. pastu apa lagi ekk..aku teringat oo dulu..suka maen bola randes (cumni kot eja dea) ptg2...haha..pastu main tarzan weh. dekat belakang rumah ila.apa apa pun..sangat seronokk lahhh!

sembang kosong
































...........................................................................................................................

13 November 2010

kerja cupid






Fine, i admit it i think of u every second of every day . u're my favorite subject to talk about . when i hug u, i wish i could never let go . most of all of my dreams have u in thm . always get excited when i see you again i'm completely in love with u .
DID U ???

OMG! can u hear my heart ? its still screaming ur name!
i love u baby !




p/s : good luck to ur final last paper exam ! :)

12 November 2010

try and error




hope and faith . karma and revenge . bitter or sweet . chances and forgiveness . it might be both as it might be true . the truth is ugly .
the reality is funny . i'm being too nice in this cruel life . tarik nafas . mungkin...
orang yang kita suka mungkin tak suka kita, tapi orang yang suka kita mungkin boleh jaga kita .
so now i'd like to give myself permission to be loved.

"You have to kiss many toads and frogs to find your prince charming"

11 November 2010

drama king


lagu ni sedap pulak aku dengar .
even lagu da lame, baru sekarang melekat kat telinga aku .
HAHA .

"...Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat..."

"..Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda..."



p/s : wakenabebbbbbb . perrffff! sakit baii..HAHA!
-p.a.d.a.n.m.u.k.a.a.k.u-

06 November 2010

madefake

FUCK !

BABI !

HARAM J !

BODOH !

AKU NAK KELUAR LA ESOK SIALLL.....

HARAM TOL KENE KEJE !

KIMAKKK!!

04 November 2010

he is cute too


sumtime, you make me CRY !
sumtime you make me LAUGH !


I hope someday everything will be nice. >.<

♥ love you. i promise ~

talking







" it’s hard to accept, but u can’t change the past . u can’t go back and manipulate things to the way u wanted them to happen .because life would be meaningless and boring and just not worth living . but u can change the future and that’s a beautiful thing about life . yes, u will make mistakes . and yes, u will have bad days – but as long as u let the past go, u’ll have such a gorgeous and bright future ahead of u . knowing that things were meant to happen . knowing that each day u will learn something so that you keep growing to be a better person . life is like a rope, twined in all its complexities and yet weaved into one marvelous stream that u have the chance you use something amazing from . so grab hold of it "






03 November 2010

"SEMPURNA"

cuba kau definisikan 'sempurna' . cubalah . terlalu subjektif sampaikan 'sempurna' kau, bukan 'sempurna' untuk aku, dan yang lainlain . aku dah fikirkan perkataan ni terlalu lama . cukup lama . aku came up with it does not even exist. tak pecaya?

sempurna memang tak wujud . pertamanya dan satusatunya, xada apa yang sempurna . jadi kenapa perlu ada idea tentang sesuatu tu sempurna, yang kita sendiri xtahu itu apa .

Orang tak sempurna kalau dia kadang-kadang buruk.
Orang tak sempurna kalau dia kadang-kadang bodoh.
Orang tak sempurna kalau dia kadang-kadang menangis.
Orang tak sempurna kalau dia makan berbunyi.
Orang tak sempurna kalau dia senyum sumbing.

kita memang tak sempurna . tapi pernah tak fikir, yang tak sempurna tu yang menjadikan kita cukup sempurna sebagai manusia yang memang xada sempurnanya . senang cakap, kalau kau sempurna, kau bukan manusia, kau Tuhan. Faham?

sebenarnya, yang ada cuma 'CUKUP' . bukan sempurna . Kalau kau reti cukup, maka dah lah. kau tak minta lebih. biasa dengar "kau sempurnakan aku" ? aku pun selalu guna. meh nak cakap, B^LLSH^T! kau dah sempurna . serius . tapi kadangkadang ada yang tak cukup . tu je. (rasa bodoh guna perkataan yang aku sendiri tak faham konsep ; sempurna)

yang ada sebenarnya cuma tak cukup ;
dia tak cukup cantik.
dia tak cukup pandai.
dia tak cukup kuat.
dia tak cukup tertib.
dia tak cukup manis.

tu je . sempurna atau tak seseorang tu, letaknya pada tahap mana kita mahu dia. Kalau standard bar yang kita letak untuk dia tinggi, memang sampai bilabila dia tak sempurna, sampai bilabila dia tak pernah cukup.

cuba kau fikir, mana ada orang yang cukup. kita manusia. Come on lah. xpayah tipu . kita akan belajar bercukup. dan masa tu baru rasa sempurna . kita cuma belajar bercukup, bukan belajar sempurna. Sebab sempurna tak wujud .