29 January 2011

none

aku sedih !



......sedih.....

..........nak menangis semahu-mahunya........



s e d i h



i hate all of this



W H Y ?

25 January 2011

apesal mahal konvokesyen ?

ok. Cerita untuk hari ini. I have an interview today. and aku diterima. Interview dia macam tak masuk dek akal la jugak. Sebab aku tak pernah interview sebegini rupa. tapi aku xkesah. janji aku dah dapat kerja.

Tengah bestbest lepak kat McD, aku dapat call dari mak aku. xpe lah, dia just nak inform yang surat Poli sampai rumah.
sampai je kat rumah, aku terus buka envelope Poli tuh. Yeahhh...surat konvokesyen. Haha!
macam best la jugak kan. aku pun bace dan punya bace. DEYMMM! untuk konvo, RM 240 bai! memang macam ni ke untuk konvo? ke memang aku tataw?

Aku list amende kes mahal sangat nih :

Bayaran konvokesyen - RM190
Bayaran jdi ahli Persatuan Alumni Politeknik - RM50
Jumlah keseluruhan - RM240

itu kalau hadir.

kalau tak hadir pun kene bayar jugak :

Bayaran folder sijil + yuran penghantaran - RM50
Bayaran jdi ahli Persatuan Alumni Politeknik - RM50
Jumlah keseluruhan - RM100

Aku pun tak tahu lah nak hadir ke tak. emm..Huwarghh :((


dan aku harap kawan kawan aku datanglah eah..boleh jumpa :D


07 January 2011

‘Curl’kan Rambut Dengan Paper Bag!


korang pernah terfikir tak, paper bag boleh buat rambut jadi curl ?
tak payah pergi saloon-saloon dan habiskan duit semata-mata nak buat rambut ‘curl’ yang hanya bertahan 3jam. tak payah jugak nak beli hair curler ataupon roller beratus-ratus RM. membazir kan? sebenarnya rambut ikal macam ni boleh buat sendiri ja kat rumah.

Jom curl rambut dengan cara paling jimat :)

1. Kita hanya perlukan kertas terpakai macam paper bag. paper bag dapat curlkan rambut. yaka? tak percaya baca step seterusnya.

2. potong kertas lebih kurang panjang rambut korang, dan lebar lebih kurang 3cm. agak-agak ja, tak payah ambik pembaris and ukur.

3. Cuci rambut dengan shampoo dan keringkan. jangan kering-kering sangat. biarkan rambut lembab-lembab sikit.

4. Kalau rambut tebal, ikatlah sikit rambut korang dan tinggalkan selapis rambut di belakang.

5. Ambil sikit dari bahagian rambut korang yang tak diikat, kertas yang tadi korang gunting itu, gulungkan bersama-sama rambut. gulung-gulung…… bila sampai atas, ikat kertas tu.

6. Lepaskan rambut yang korang ikat tadi. gulung lagi sekali dengan kertas. kali ni gulung lagi ketat sebab bahagian atas kalau gulung ketat-ketat nanti curl jadi lagi lawa. siyes weh!

7. Biarkan rambut yang basah tu kering sendiri. pergi la makan dulu ke, sidai baju dulu ke..

8. Bila dah kering, lepaskan semua kertas rambut tadi .

9. Dijamin rambut korang akan curl dengan cantiknya! kalau betul lah cara yang korang buat tu.

p/s: Mungkin masa mula mula tanggalkan kertas, rambut akan jadi kaku kejung macam ulat gonggok. tunggu dalam sejam rambut korang akan nampak natural.


Ok, ni aku ada video dari Michelle Phan yang lagi membantu. so, jom curlkan rambut !






selamat mencuba! :D

02 January 2011

31/12/2010




movie hari ini! untuk kali terakhir tahun 2010 aku keluar tengok wayang. ramai gila manusia. dengan hujan lebat. but its oke untuk girl-girl yang gilakan SALE!!!

Dalam best-best tu, ada yang buat jadi tak best. sakit hati bila ingat balik. aku ingatkan gaji dah masuk. member-member tempat sekerja aku semua cakap gaji dah masuk. selalulanya 29 or 30. but hari ni dah 31. memang aku yakin sangat lah duit dah masuk.

beratur kat atm jaangan kata, kebelakang jugak la. then sampai turn aku...WHAAATTTTTTTTTTT!!!!!!!!!



ok, kau kau pun dah taw kan apa aku nak cakap. yeahhh.. duit tak masuk lagi weh! WTF! nasib ada duit poket yang boleh jalan tengok wayang and makan. apa yang aku
berangan nak shopping, simpan dulu lah niat tu. rasa nak pegi bom ja tempat kerja aku tuh. asal gaji aku tak masuk lagi ha s**l!

then aku jalan-jalan dengan pakwe aku. kitorang tengok cite Gullivers Travel. BEST wa cakap lu!
hehehe... gelak bahak bahak jugak la dlm cinema tuh. citer dea camni


" Dia mahu membuat liputan mengenai kawasan percutian di Segi Tiga Bermuda untuk dia mendapat maruahnya semula. Ketika dalam perjalanan ke situ, Gulliver tertidur di atas bot yang dinaikinya. Bila terbangun, dia mendapati dia berada di tengah-tengah ribut taufan yang sangat besar. Dia terkorban. Namun bila dia sedar, dia terdampar dengan terikat di tepi pantai pulau Liliput, di mana semua orang yang mendiami pulau tu kecil-kecil bel
aka. Gulliver menjadi gergasi di tengah-tengah populasi orang kenit, kecil seperti patung mainan. "

Gulliver Travel :



winkwink** tunggu movie time.

layout baru


Now dah 2011. aku pun dah 21 tahun nih . getting older .. and older.. normal la tuh .
and TADAAA! layout baru my blog ! haha. xda la surprise mana pon. just nak buat perubahan. bosan lah asyik2 tengok layout yg sama. baru hari ni dapat update Tempat Aku Lepak. before this busy sangat lah. (bz ke? ke, malas?)

emm...warna still black2 + dark. why hah aku choose layout gelap-gelap macam ni? dari dulu-dulu lagi. aku pernah jugak Tempat Aku Lepak ni buat warna girlish2 and bertemakan comel, letak katun-katun..tapi tak lama. sebab takda semangat nak update story2. so aku tukar warna black.dan aku suka simple. baru best aku nak lepak. :D

Aku nak tukar layout ni pon, ambil masa 1 hari. huhu. aku search...search...and search... banyak aku download blog template. then aku pon pakai, 1 by 1 . lastly, semua tak berkenan jugak. last-last, aku choose Template Designer yang sedia ada dalam blog nih. heh. aku edit sana, edit sini dan hasilnya...... ni ja la yang boleh buat. xda la sempoi menarik mana pun. macam aku cakap tadi, i like simple. :)


ni antara Blog Template yang aku download. penat oh! 1 pun tak berkenan. tengok macam berkenan,
tapi bila dah apply kat blog sendiri, jadi tak berkenan plak.




01 January 2011

2011


good bye 2010 !

new is the year, new are the hopes and the aspirations, new is the resolution, new are the spirits and forever my warm wishes are for u. have a promising and fulfilling new year .