28 February 2011

Gua Sayang Celcom

YEAAAYYY YEEAAYYYY!!


dapat CALL FREEEE!!!!!


Terima kasih celcom!



Terima kasih ! Terima kasihh!!!!



tak sia-sia aku pakai kau selama dekat tiga tahun







*tapi nak call sapa tataw*

20 February 2011

Fair or not Fair ?

Dunia sekarang perlukan duit right? Kau tanya diri kau dulu. Then baru kau hangguk.
Kau nak masuk tandas pun kena bayar RM0.20. Kau nak beli apa-apa pun, kau kena bayar duit. Kau nak pergi mana-mana pun, perlu bawak duit. Isi minyak, Top-up kau, semua lah. Memang sekarang Duit FIRST.


# Situation 1 :
Aku sekarang dalam dilema. Tak tahu nak pilih lelaki yang mana satu. 'A' berduit, pandai dan hendsem. Dia selalu belikan aku something. B pula, biasa-biasa je. Tapi aku rasa yang aku suka kat B lebih. Tapi terjamin ke masa depan aku kalau aku dengan B?



Xterjamin. Kau kawen dgn A, kau bahagia. Sebab semua kebahagiaan terletak pada duit. xcaya?kau pergi tanya sapa-sapa pun, ada x dorang pernah bergaduh pasal duit? Eh, ada jugak yang sampai cerai, kes Duit, oke? Aku tak tipu.

err.. oke. Sorry. Actually kau suka B, bukan sebab dia kaya atau apa, tapi sebab kau lagi suka B.


Kebanyakkan la kan, perempuan tengok duit dalam memilih Boyfriend. So, kalau perempuan tu tinggalkan someone just semata-mata kerana lelaki lain yang lagi kaya, maka perempuan tu dalam big problem. Why? Sebab jangan terkejut bila lelaki tinggalkan korang kerana lelaki tu jumpa perempuan yang lagi cantik. Perempuan pilih based on duit. Lelaki pilih based on kecantikan. Adil kan?


Perempuan mungkin akan cakap "I perempuan cantik. Lawa. Mesti lah high maintanance. So, i layak dapat lelaki kaya.". Then lelaki akan balas. "Aku kaya. Aku kerja keras untuk dapatkan banyak duit. So aku deserve perempuan cantik. Jangan salahkan aku kalau aku tinggalkan kau bila aku jumpa perempuan lagi cantik dari kau. " Again, adil kan?



P/S : jangan nak memilih sangat lah. Semua jodoh ditangan Tuhan. Tuhan lagi maha mengetahui mana baik mana buruk untuk kita. So terima lah dia seadanya. :)




Doublecheezy


My inspirations are all here

i reblog alots. i love Tumblr!







Right Guy



You know, the right guy won’t change you. he won’t subtly pressure you. he won’t tell you who you can and can’t talk toabout the two of you. he won’t hide the fact that you’re hanging out. he’s not going to tell you you’re wrong for feeling, for being agirl. the right guy will show you off to his friends. he’ll take it asslow as you want. he’ll only go as far as you’re comfortable with. he’ll take you out to places, even if it’s just a fast food place or thestore. he’ll actually sit through your stupid girly Disney movieswith you because he wants to watch them with you. the right guywill come along someday. you just got to tough it out and wait for him. but whatever you do, don’t settle. you deserve so much more




The Sign



seriously benda paling aku takut ; kehilangan orang yang aku sayang.


Salah sorangnya, KAU. Yes, kau.


Dan aku tahu kau pun begitu.

Seberapa kawan kau
Seberapa tajam kata-kata kau
Seberapa masa-masa pahit kau

Aku cuba dan akan cuba untuk terima






Love me, Hate me, just think, you’re thinking of me!


18 February 2011

pentipu

Tipu,
Aku memang pentipu. Kan?


Tipulah kalau aku benci kau gila babi
sedangkan aku stalk facebook kau setiap hari,
Aku nak tahu apa kau buat itu dan ini,
Aku kisahkan gambar kau begitu begini,

Tipulah kalau aku benci kau sangat-sangat,
sedangkan aku mahu tahu apa yang kau buat setiap saat
Aku sanggup menunggu depan pc di malam pekat,
Setiap apa yang kau buat aku ingat.


Tipulah kalau aku benci kau dalam-dalam
kalau masih mengharap balasan sms kau dalam diam
kalau aku masih berhati remuk redam dalam diam
Kalau aku masih diam bila ditegur di setiap setengah jam.

Tipulah kalau aku benci kau
kalau masih berpaling bila ada yang sebut nama kau
Kalau aku masih rasa setiap kata kata kau,
kalau masih tengok orang lain dan nampak kau,
kalau masih tutup telinga dan dengar suara kau,
Kalau masih berjalan dan lihat kamu di sebelah aku,

dan harap boleh rangkul tangan kau dan bergelak ketawa di tempat lama itu.

Aku benci kau?

Kenapa kau percaya?






01 February 2011

c u b a




im not gonna be here forever.
you know that.



aku sedang
sedaya upaya
cuba



untuk tidak pergi.