26 April 2011

Just a dream




i think when you’re young, you’re hoping that this person will be the right one, the one you’re going to be in love with forever. but sometimes you want that so much you create something that isn’t really there


24 April 2011

forehead kiss






I love him triple when he does this to me when we meet :)


Double-Think



Last week, sangat penat for me. penat jiwa dan raga. hahah. so kinda emo a bit here and there. sekarang tengah tunggu arjuna dan rakan2 to pick me pergi jejalan kat Genting Next week. oh bukan senang nak plan semua ni. Nak pikir itu ini. Supaya semua berjalan lancar. Sebenarnya da over excited na jejak genting. Tapi sepertinya $$$$ mahu dikapak. malas nak cakap panjang lebar. karang kawan2 kata aku macam ini-macam ini.

Ourhh, niat aku cuma nak perbetulkan apa yang tak betul. bukan aku sorang kata mahal ok. dan harap maklum, kawan2 ku syg ada akal, korang boleh fikir. aku dah forward mesej. aku ke yang cerewet?

nope, aku tak kisah pasal $$$$.

kalau kau nak buat rambut curly. 1 kedai ni murah. 1 kedai ni mahal. padahal kau sedia maklum yg buat rambut curly ni harga murah saja. kau nak pilih MAHAL atau MURAH ?

atau kau lebih menilai "ahh lantak lah, sekali sekala."



22 April 2011

Rainbow Foods


Tiba-tiba malam ni terasa mahu sesuatu. Mahu makanan! hehe. Tadi yuyun saja la online walking jelajah website makanan. Tiba-tiba lah kan perut ni pun mahu minta di isi. isk. lapar rupanya. Tapi now dah dekat pukul 11pm. So, tak boleh la makan berat-berat. nanti jadi mokmok. hehe. Manje org slalu panggil orang mokmok. ta boleh blah kan. padahal yuyun kurus. HAHA! ok, yun mokkkk~~

Yun2 nak makanan ini! Nak jugak! Tapi macam mana nak boleh dapat yuyun oii.. tengok jam kamu tuu.. Kot siang boleh la lari pegi beli. hehe.




iskk..yun2 mahu semua! semua ok? nampak semua sedap kan dalam gambar ni. TAPI kena ingat, makanan ni boleh buat kerat kaki kita oke? paham tak? tak paham..? Manis la sayang, boleh kena kencing manis. hehe.

Yun tak kira, yun nak rasa semua makanan ni, sementara umur masih muda. Haha. Dapat makan, mesti jadi macam ni. Huhu. Lepas tu malu lah nak keluar perut boyot depan makan banyak!hek3.



yun yun


Hey mistas bloggie :) just xder apa-apa pun untuk entri ni, cuma terfikir and berubah fikiran. tentang apa lah ek agak-agak? hehe. Xder ape pun lah, cume nak ubah panggilan itu, kalau sebelum ini yuyun cakap aku-kau dalam entri-entri before this. Now tak mahu, dan nak tukar saya awak. boleh gitu? haha. Annoying gila kan. Nope2..nak bahasakan diri kite yuyun. itu saja. xder la kasar kan ;) hek2.


17 April 2011

Hang out Yeah Today


Hari hari gaduh. hari hari rasa meluat. lepas tu hari hari rasa rindu. pastu baik balik.
semalam gaduh. hari ni boleh keluar jalan jalan. balik rumah, gaduh.
boleh kata 80% gaduh dan 20% baik.huhu..

Hari ni jalan-jalan Sunway Carnival Mall. Tengok wayang cerita Scream 4. Cerita boleh tahan, xda la seram mana pun. kalau rate tu aku bagi 3/5.

Kat sunway tadi ada model show. perghh..cun cunn and kacak kacakkk..!!! err..tapi semua cina lah. -,- body cun siall...


ok, model seterusnya..




aku happy dia ada bersama aku. tu je aku nak dia tahu.

aku tak boleh nak show gambar dia, biarlah rahsia :)

** dia tido skrg, haihh..rindu nihh..jap g dia bangun, mesti gaduh..sebab per? sebab dia tinggal aku. heheh**


16 April 2011

bos bermasalah




hari khamis hari tu, 14/04/11 aku pergi kerja macam biasa.
dan aku buat kerja macam biasa. aku suka kerja aku. aku suka environment tempat kerja aku.
heh. tapi satu ja masalahnya. aku problem laa dengan bos aku ni. so hari-hari kena hadap muka dia. aku xkisah sebab dia duduk belakang aku. so
aku tak tengok lah muka dia. hehe.
sakit hati kalau dia selalu-selalu kacau kerja aku. sikit-sikit "ayu, you buat ini ini ini bla bla bla.."
lepas tu kejap-kejap "ayu, you pergi jumpa bla bla bla.." mangai.. tension lak aku.

act, dia ni india. (aku tak nak lah cakap bab-bab perkauman) so aku tak hairan lah kalau dia memang macam tu. haha!

ok, apa yang aku nak cerita date ni, aku tension gila ba**,
aku ambil surat klinik, pergi klinik.
aku dapat MC. reason yang aku pakai, sakit perut, ke pening kepala entah. aku pun lupa.
hari tu kan.. Department purchasing close terus. rupanya bos aku pun lari balik. lagi cepat dari aku. aku bara gila rasa!

dan semua staff-staff lain tahu perangai bos aku tu macam mana. dan diaorang tak salahkan aku pun.

dapat MC, aku terussss....heheh..tengok wayang. pendek kata, nak release tension weh! siyes aku memang tesion hari tu. so kawan aku yang dapat kurangkan serabut-serabut dalam kepala nih ;) thanks yerr kome..


agak agak la kan, kalau la bos aku tahu blog aku, agak agak aku kena fired tak? err nasib baik bos aku ni xreti bab bab nih. nak buka emel, attaced file pun xreti,pggl aku. aku ingat position bos ni, terer dalam semua babb...haha




11 April 2011

minta tolong buka mata tu boleh?


aku sakit hati dengan perangai kau. KENAPA kau macam tu? KENAPA kau tak macam ni?
(bodo giler soalan)

Kira ok lah kan aku still mahu berkawan dengan kau. Aku ni innocence sangat ke hape?
HAHA! orang dah bodoh2kan aku, still mahu berkawan. srooottttt........ ke, aku yang bodoh?
isk, tanak lah main bodoh2.. Kau ada otak, kau ta boleh nak fikir hape?

malas nak ulas banyakbanyak apa yang jadi.
Aku masih diri aku.

KAU BUKA MATA LUAS LUAS BOLEH TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kau jalan, kepala kau hantuk tiang banyak kali pun, kau still tak buka mata LUASLUAS.








10 April 2011

so-sial



Kau kau dan aku aku semua dilahirkan untuk menjadi kau.Dan aku menjadi aku.Yes,memang kita disuruh untuk bersosial untuk ada pengalaman dalam hidup.But in a way,kau kena pikir juga,dan kau harus ada map untuk tidak sesat dalam bersosial.Sebab kalau kau tak ada map,dari bersosial kau jadi SO-SIAL.

Dan sial sial kau itu akan effect orang di sekeliling kau.Sebagai manusia yang sudah hidup 21 tahun.Ramai orang aku dah jumpa.I mean,aku jumpa dan kenal.Dan ya,dari apa yang aku jumpa dan rasa,age really cant define one maturity.Bagi aku umur tu tak ada value.Kalau kau yang sudah di paras umur boleh kahwin,tapi kau act macam baru dapat result PMR.Apa cerita beb?

Kalau budak budak baru lepas PMR boleh fikir lagi matang dari kau,aku rasa kau patut buang rasa tak tahu malu kau sekarang.Dan dari apa yang aku rasa juga,kalau kau nak tahu kau strong tahap mana,semua itu kau akan dapat tahu bila kau boleh tempuh sesuatu hari paling cilaka dalam hidup kau seorang diri.All alone.Tak ada sapa tolong.Tak ada sapa tahu apa kau rasa.Kalau kau boleh hadap setiap najis dan nanah yang dilempar oleh jilaka jilaka dunia seorang diri,itu sudah cukup bukti kau strong.And it is fucking yes,a loner is not loser at all.Its a winner.Fucking winner.Keep that peeps



Sunday F



Dear Sunday,



Fuck you.




Sincerely,
yuyun




Guys, u must know


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.



09 April 2011

Restart my heart



Him: i miss you.

She: i miss you more than you could ever imagine. i miss us.

Him: i miss you even more, but i’m afraid i would hurt you the way i used to.

She: color me as you used to.

Him: i can’t afford to buy much ink.

She: produce your own instead of buying.




08 April 2011

no title





Yuyun : I’m scared of not being with you.
SL : Oh baby, that’ll never happen.


maybe i’ve shudnt go on with this. maybe i just better put all away for good. its good for me, both of us also. i don’t think we can work things out. i have my own life to carry on with. i tried not to be selfish but at once, i’ve to. its not that i dont love but the feeling just not the same. ive been thru upside down, and this is the most hardest part i’ve been into. partly can’t share with others, partly say can’t. but i just dont feel like wanna tell anybody how i feel. its complicated. too complicated. i dont even know what i want, seriously. There’s no excitement. i hate all the part of life. most of em screwed big time. i love someone to be with me all the time. i can’t stand alone. i need someone to cope with me. its better to move on.




05 April 2011

i wanna have fun



i don't want a serious relationship. im still teenager.(teenager ker?)

Aku mahukan someone yang boleh act like a complete dickhead around, can spent hours just talking about the most pointless things. Aku mahu seseorang yang buat aku ketawa dan bukannya buat aku menangis, and who i can plan stupid things with that'll never happen.HAHA. because im sick of seing these fucking movies with the girl falling in love with the perfect boy. Saper nak perfect?
i want adventure. i want someone aku boleh bercerita rahsia aku jugak and waste my weekend with and act like we're 5 years old again. i wanna have fun ok.





03 April 2011

.



Tolong aku, sahabatku
Dengarkan jerit hatiku
Tentang Dia..tentang Dia
Masih selalu tentang Dia

Ajak aku bersamamu
Kemanapun engkau mau
Tenangkan aku, tenangkan aku
Sabarlah tenangkan aku

Dia pernah membuatku merasa sempurna
Hingga aku pun menjanjikan selamanya
Namun ternyata mimpi yang dia punya
Berbeda... berbeda

Aku takkan bisa
Hidup tanpa dia
Dia yang membuat
Aku bahagia
Tolong aku untuk
Melupakan dia

Sungguh hanya itu
Yang aku minta



02 April 2011

dustbin



saya dah buang semua gambar-gambar awak dan gambar kita

saya dah buang nombor telefon awak

saya dah buang semua pemberian awak pada saya

dah tak der apa-apa lagi

cuma tinggal sedikit lagi

untuk buang awak dalam hati dan fikiran saya

dan kenangan-kenangan kita




selamat tinggal

01 April 2011

pegang tangan saya erat-erat

PLEASE,

HOLD MY HAND
AND ...
NEVER LET GO!


HOLD IT TIGHT,
AND ...
MAKE A PROMISE TO ME


THAT NO MATTER WHAT,
I'LL NEVER BE ALONE!






factsaboutme

Do i get jelous?
YES


Do i cry radomly?
YES

Do i get angry?
YES


Do i fight?
YES


Do i need a daily hug?
YES



im only HUMAN.

lepaking bayview

Babe, follow lepak Bayview Hotel malam sabtu? Everything free. kau bawa diri jerh.

SAPE NAK TOLAK SIAKK..........

eh ehh bukan papagula or mamagula yang support or boyfriend2 oke..NOPE!

adelahh............ne leh ba
gitahu.. ;)


macam biase, share gambar ;






bangun tido, cuci2 muka, berus ok. ok, jom breakfirst. ta payah mandi lagi. kang lame mandi dlm shower. paham-paham lah. jakun!



pergh..dia punya makanan breakfirst memang best.
aku makan macam lunch kot.
SEMUA AMEKKKKK..gemuk..gemukk....







time back to home! tunggu driver*. wahah!