18 June 2011

16 things i hate..:)

Untuk membuang masa yang tersisa sambil menunggu masa untuk mata mengantuk sekejap lagi,saya habiskan masa saya disini. Bermengadapkan laptop dan handphone di sebelah. Rasa macam down gila bila tak tahu nak buat apa. Ada handphone, tapi macam xda. Where your Benben dear? ourh, dia sedang tidur. Diam menyepi. Member-member? Ceting dalam facebook jerr..*dah selalu muke dorg online xkan biol sangat nak habiskan credit. harharhar.


So disini saya listkan benda-benda yang kurang gemar/menyampah/damn/kurangsuka/wtf/mintak pelempang/mintak kene maki laju2/dan seangkatan dengannya.

  1. Customer yang kurang serious dalam proses mengorder.Kejap-kejap nak A kejap-kejap nak B,lepas tu demand lebih.Kejap nak Uniqlo,kejap nak Topman,Kejap nak Cap Ayam..eehh?.Ya,saya tahu customer always right.Tapi kalau customer yang jenis gini,bukan always right.Ini ALWAYS KELING namanya.Menyampah tahu menyampah.
  2. Jenis yang berkira/kedekut/taknak kasi pinjam tapi kantoi busuk/dan sebagainya.Contohnya : Jenab nak pinjam shawl Peah yang kaler biru.Tapi Peah kata tertinggal kat rumah masa cuti sem haritu.Tuptup esok pagi pergi class nampak Peah pakai shawl yang sama.Jenab nak marah pon takleh nak kata apa.Lempang kang bisu juga si Peah tu.Pengajarannya disini,aku tak kisah kau nak tipu,tapi bila nak jadi penipu,sila jadi pandai dahulu....:)
  3. Kau buat baik dengan aku. Pastu kau mengungkit semua hal. Kau pernah belanja aku kenny rogers, Lepas tu kau mengungkit aku tak pernah belanje kau. Aku cume tak kaya macam kau.
  4. Repeated questions.Contohnya : "awak dah makan? kat mana ni? buat apa?'' dan saya pon jawab blablablabla.dan kau pon bongok tanye dua tiga kali soalan yang sama lepas tu.Ko taw kan aku taksuka orang tanya benda yang sama BANYAK KALI.boleh stress tahu tak.stress.
  5. Cashier yang cun tapi buat muka ketat macam nak makan kaki. kalau kau senyum kat custumors mesti saya nampak kau cantik.
  6. Sayur sawi. dah saya memang tak suka sawi, jangan tanya kenapa.
  7. Bosan. Rasa down yang amat.
  8. Sayur yang bernama : Peria. Saya rasa saya tak wajib terangkan kenapa.
  9. Ketidakbebasan . Dikongkong .RIMAS.
  10. Amir RajaLawak. Apa? Takkenal? Alah yang seringkali mencari jalan untuk dimaki setiap kali perform dekat Maharajalawak tu.
  11. Lelaki yang memukul aweknya.So dayus!
  12. Orang2 yang menangkuk di air yang keruh.
  13. Panas terik.
  14. Double standard people.
  15. Kelingakelinga yang bising dalam lab tadi.Ko ingat lab ni club malam?
  16. Being broke.

4 comments:

Syazwan said...

setuju..
u benci tak blog i?

arra raraa said...

rara tak suke sawi jugakk ): eiiyuuwww !

yuyun said...

Syazwan : hehe.. mane ade dlm list entry ni benci blog u..

yuyun said...

arra raraa : kannn..bukan sedap pun. hehe..